Jong Oranje verslaat leeftijdsgenoten van België, Brobbey geeft visitekaartje af

Jong Oranje verslaat leeftijdsgenoten van België, Brobbey geeft visitekaartje af

23-09-2022 20:21 Laatste update: 20:22
37

Jong Oranje heeft vrijdag met 1-2 gewonnen van Jong België. Brian Brobbey, die samen met Ryan Gravenberch aansluit bij het grote Oranje, was met twee treffers de grote man bij de ploeg van trainer Erwin van de Looi.

Met debutant Xavi Simons in de basis begon Jong Oranje voortvarend aan het duel. Al na een kwartier spelen was het raak. Brobbey, die goed bediend werd door Jurgen Ekkelenkamp, trof doel na een knappe individuele actie. 

Ook de 0-2 was van grote schoonheid. Na een flitsende combinatie kwam de bal bij linksback Mitchell Bakker terecht. De verdediger van Bayer Leverkusen gaf perfect voor op de Ajax-spits, die de bal op zijn beurt feilloos binnenkopte. Jong België, waar onder anderen PSV’er Yorbe Vertessen in de basis stond, had weinig in de melk te brokkelen. 

Brobbey werd in de 61e minuut naar de kant gehaald. Een wissel die vooraf al besproken was. Van de Looi gaf voor aanvang van het duel namenlijk al aan de spits geen heel duel te laten spelen. Dit vanwege het feit dat hij samen met Gravenberch aan zal sluiten bij de selectie van Louis van Gaal, om zo de geblesseerde Memphis Depay en Teun Koopmeiners te vervangen. 

De tweede helft was minder spectaculair. Jong België kwam in de 73e minuut nog wel op 1-2, maar die treffer kwam te laat. Jong Oranje kan zich nu gaan richten op aanstaande dinsdag. Dan zijn de leeftijdsgenoten van Roemenië de tegenstander. De aftrap van dat duel is om 17:00.