Martinez over 'uitzwaaiduel' met Oranje: 'Ik zou altijd voor Nederland kiezen'

Martinez over 'uitzwaaiduel' met Oranje: 'Ik zou altijd voor Nederland kiezen'

23-09-2022 21:51 Laatste update: 21:59
66

Roberto Martinez is dolblij met het aanstaande duel met Oranje. De trainer van België, die komende zondag in Amsterdam met een schorsing moet toekijken, had zich geen betere tegenstander kunnen wensen voor zijn laatste wedstrijd in aanloop naar het WK in Qatar. 

Nederland en België vechten zondag in de Johan Cruijff ArenA uit wie zich de winnaar van Nations League-groep 4 mag noemen. Een prachtig affiche, aldus Martinez in gesprek met De Telegraaf. "Als ik de perfecte laatste wedstrijd voor de WK-selectie zou mogen uitzoeken, dan zou ik altijd voor Nederland kiezen. Omwille van de voorbereiding, de fans, de historische rivaliteit en de betekenis. Dan is het ook nog eens een uitwedstrijd. Dit is echt ideaal."

De 49-jarige Spanjaard zal zondag vanwege een schorsing niet aan de kant staan. Assistent-trainer Thierry Henry neemt de honneurs waar. België, dat donderdag met met 2-1 won van Wales, heeft wat goed te maken tegen Nederland. Ruim drie maanden terug, op 3 juni, was de ploeg van Louis van Gaal met liefst 1-4 te sterk in Brussel.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie