Gullit wil meer meningen zien van PSV'ers: 'Zijn vaak de jus op de gehaktbal'

24 september om 10:34
Laatste update: 24 september om 12:18

Ruud Gullit ziet op dit moment nog te weinig markante figuren bij PSV. Dat meldt de oud-speler van de Eindhovenaren in gesprek met het Eindhovens Dagblad. Volgens Gullit moeten spelers zich meer uitspreken in het openbaar.

"PSV heeft persoonlijkheden nodig en die zie ik nu nog te weinig", reflecteert Gullit op de huidige selectie van de Eindhovenaren. "Je moet jongens hebben die zichzelf durven uit te spreken, anders wordt het allemaal veel te gemoedelijk. Andersdenken zijn vaak de jus op de gehaktbal zeg maar. Anders krijg je een droge gehaktbal en dat moet je ook niet hebben." Gullit liet zich ook uit over bepaalde spelers. Zo gaf hij aan dat Jarrad Branthwaite op dit moment erg opvalt in zijn ogen.

Ook breekt Gullit een lans voor zijn oude trainer Harrie van Kemenade. De inmiddels overleden oefenmeester stond aan de wieg van het succes van de oud-spits bij PSV. "Man, wat heb ik gelachen met die gozer zeg. Hij was echt een harde trainer. Hij gaf je gewoon een klap als je niet luisterde."

Gullit laat zich tenslotte uit over de situatie bij PSV. Met het vertrek van technisch directeur John de Jong lijkt het intern te rommelen bij de Eindhovenaren, merkt ook hij. "Normaal heerst er bij PSV altijd een soort serene rust. Ja, in de afgelopen weken is dat natuurlijk niet het geval."