Nieuwe eigenaar Fortuna: 'Zonder onze steun speelt Fortuna weer in Eerste Divisie'

24 september om 11:50
Laatste update: 24 september om 12:16

Attila Aytekin is de nieuwe eigenaar van Fortuna Sittard. De Turkse ondernemer vertelt in gesprek met Voetbal International over zijn plannen met de club en de concurrentie die hij had voor het overnemen van de Limburgse club.

"Wij zijn hier niet voor het geld", vertelt Aytekin over de plannen rond Fortuna Sittard. "Wij hebben een plan. Deze club behoort aan de stad en aan de regio en wij respecteren de emotie, de historie, de kleuren en het logo. Aan de andere kant moeten we ook een internationaal moderne club worden. We gaan deze club op alle fronten een upgrade geven. Bijvoorbeeld het stadion, dat gaan we ook verbeteren."

Volgens Aytekin was hij niet de enige investeerder die klaar stond om Fortuna Sittard over te nemen. "Als wij er niet waren, dan was Fortuna nu overgenomen door een Chinees of een partij uit het Midden-Oosten. Die stonden klaar. Dan was deze club een handelshuis geworden, net als ADO Den Haag en Vitesse. En dat wordt Fortuna nu niet, geloof me." Fortuna Sittard is sinds 2016 in Turkse handen en mede door die overname wist de club deze zomer Burak Yilmaz naar Limburg te halen.

Ook begrijpt Aytekin dat er rumoer is ontstaan in Sittard. Volgens de 52-jarige ondernemer moeten de fans alleen wel relativeren. "Ik snap dat mensen het liefst zien dat een club als Fortuna autonoom kan bestaan. Maar dat is nostalgisch denken. Zonder onze steun is Fortuna gewoon weer een Eerste Divisie-club en dan ook nog eentje die in de problemen zal komen."