Van Dijk steekt loftrompet: 'Ik was op zijn leeftijd nog lang niet zo ver'

24 september om 16:09
Laatste update: 24 september om 16:10

Virgil van Dijk heeft zich lovend uitgelaten over Jurriën Timber, zijn partner in de Oranje-defensie. De Ajax-verdediger ontwikkelt zich in rap tempo en dat ontgaat Van Dijk allerminst.

Timber was donderdagavond tegen Polen een van de uitblinkers aan de zijde van het Nederlands elftal. Op het persmoment van zaterdag, in aanloop naar het Nations League-duel met België, steekt Van Dijk de loftrompet over zijn ploeggenoot bij de nationale ploeg. "Ik was op zijn leeftijd lang niet zo ver als hij nu is. Ik heb alleen maar lof voor hem. Hij is een geweldige speler en een echte professional. Hij heeft zoveel potentie. Hopelijk kan hij zich doorontwikkelen. Dan zal het wel goedkomen, denk ik."

Doordat Timber een basisplaats heeft gekregen van Louis van Gaal, zitten Stefan de Vrij en Matthijs de Ligt op de bank. "Ik denk dat iedereen zijn rol op dit moment weet. De bondscoach is daar heel duidelijk in", benadrukt Van Dijk. "Iedereen voelt dat, of je speelt of niet speelt. In hun geval niet makkelijk om ermee om te gaan. Ze zullen altijd klaarstaan als we ze nodig hebben. Ook met hun input helpen ze het team en dat is belangrijk om succesvol te zijn."