Van Dijk: 'Mensen denken: dat redt-ie allemaal wel, maar mentaal was het zwaar'

Van Dijk: 'Mensen denken: dat redt-ie allemaal wel, maar mentaal was het zwaar'

23-09-2022 13:10 Laatste update: 13:17
26

Virgil van Dijk erkent dat hij langzaam uit een dal kruipt. De aanvoerder van het Nederlands elftal kreeg bij Liverpool de voorbije tijd veel kritiek te verwerken en dat viel hem naar eigen zeggen zwaar.

"Mensen denken misschien: dat redt-ie allemaal wel. Maar mentaal was het ook zwaar", laat Van Dijk optekenen door het Algemeen Dagblad. De centrumverdediger zocht sinds de start van het seizoen naar zijn vorm. "Met de uitwedstrijd tegen Napoli als dieptepunt, zowel voor de club als mij persoonlijk", doelt hij op de 4-1 nederlaag in de Champions League. "Hopelijk was dat ook een kantelpunt. Later tegen Ajax en nu met Oranje tegen Polen ging het goed."

Volgens Van Dijk was de kritiek aan zijn adres terecht. "Ik weet dat ik beter kon. Ik ben niet naïef, ik weet ook dondersgoed dat ik fouten maak. Dat gebeurt in voetbal, dat weet iedereen. Maar leuk is anders." Vooral mentaal moest hij zich weer opwerken. "Ik weet ook dat ik een van de belangrijke spelers ben, bij mijn club en bij Oranje. Die verantwoordelijkheid voel ik ook heel erg. Ik probeer iedere wedstrijd, iedere training, de allerbeste versie van mezelf te laten zien. Maar soms gaat dat even niet zo makkelijk."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s