FC Barcelona kampt met 'FIFA-virus': tweetal voorlopig uit de roulatie

24 september om 16:47

FC Barcelona heeft tijdens de interlandperiode een flinke domper te verwerken gekregen. Het 'FIFA-virus' zorgt ervoor dat de Catalanen al vier geblesseerde spelers terug krijgen van de nationale ploegen.

Het FIFA-virus - blessures die worden opgelopen bij de nationale ploeg - heeft flink zijn intrede gedaan bij Barcelona. Memphis Depay en Frenkie de Jong zijn bij het Nederlands elftal afgehaakt met hamstringblessures. Onduidelijk is nog hoe lang het Oranje-duo aan de kant staat. Jules Koundé en Ronald Araújo vormen de grootste zorgenkindjes voor Barcelona.

Via de officiële kanalen meldt de club dat het tweetal voorlopig aan de kant staat. Koundé moest tegen Oostenrijk met een spierblessure van het veld. Barcelona maakt niet bekend hoe lang de Fransman uit de roulatie is, al wordt verwacht dat diens herstel minimaal een maand in beslag neemt. Araújo raakte tijdens het oefenduel met Iran binnen een minuut geblesseerd. Mogelijk moet de Uruguayaan onder het mes. Naar verluidt is Araújo zeker zes weken niet inzetbaar.