Alderweireld haalt pijnlijke herinnering op in ArenA: 'Ook een benarde situatie'

24 september om 18:30
Laatste update: 24 september om 19:31

Toby Alderweireld staat zondag met België tegenover Nederland in de Johan Cruijff ArenA. De Belgen moeten met minstens vier doelpunten verschil winnen om als groepshoofd te eindigen in de Nations League-groep. Alderweireld stuntte echter al eens eerder in het Amsterdamse stadion en kan het niet laten die herinnering te delen. 

Alderweireld wordt in aanloop naar het duel tussen België en Nederland geïnterviewd door de NOS. De Belg speelde tussen 2008 en 2013 in het eerste elftal van Ajax, maar stond in 2019 tegenover de Amsterdammers in de halve finale van de Champions League. "We hebben ons in een hele benarde situatie een keer toch als winnaar bekroond", zegt Alderweireld geniepig over die avond, inmiddels vier jaar geleden. "Dat zal nog wel een beetje pijn doen bij sommigen."

"In voetbal kan veel en het is aan ons om daar vol voor te gaan", vervolgt Alderweireld. Nederland won op bezoek bij België maar liefst met 1-4. In het duel met Polen viel Memphis Depay uit en is de kans groot dat Vincent Janssen de spits vervangt. Alderweireld was niet op de hoogte dat hij wellicht tegen zijn ploeggenoot moet spelen. "Tuurlijk heeft hij me dat niet verteld. Wij hebben een goede band. Het doet me eigenlijk weinig, zulke dingen kan ik goed afsluiten en dan ben ik heel zakelijk", besluit de Belgische verdediger.