Van Basten vol lof: 'Als Van Gaal dat kan smeden, is er van alles mogelijk'

24 september om 21:07

Het Nederlands elftal en Louis van Gaal maken indruk op Marco van Basten. San Marco acht de kans klein dat Oranje het WK wint, al kan de manier waarop de ploeg van Van Gaal zich presenteert hem bekoren.

"De keuzes die hij maakt, pakken steeds goed uit. Dat kan dan geen toeval meer zijn. Het voetbal is leuk en spectaculair om naar te kijken. De sfeer in de groep is goed en we hebben best aardige spelers. Bovendien wint in Qatar uiteindelijk het beste team. Als de bondscoach dat kan smeden, dan is er van alles mogelijk", zegt Van Basten bij Ziggo Sport. Toch trapt de voormalig Oranje-international op de rem. "Het is niet een selectie waarvan je zegt: nou, we gaan voor de eindzege."

Onder leiding van Van Gaal verloor het huidige Nederlands elftal nog geen enkele keer. Zondag kan een plek bij de Final Four in de Nations League worden vastgesteld. "Van Gaal slaagt er telkens in de goede opstellingen te maken, terwijl hij maar weinig tijd heeft gehad om met de groep te werken. Dat vind ik ontzettend knap. Hij heeft de groep nu wat langer bij zich en richting het WK ook. Dat zou alleen nog maar tot betere resultaten moeten leiden."