Malacia dient criticasters van repliek: 'Dat wordt bank voor hem, hoorde ik'

24 september om 21:45

Tyrell Malacia laat zich niet afleiden door de buitenwacht. De linkervleugelverdediger van Manchester United heeft het volste vertrouwen in zichzelf en luistert niet naar meningen van anderen.

Malacia verruilde Feyenoord afgelopen zomer voor United. Bij aankomst had hij Luke Shaw en Alex Telles - nu Sevilla - voor zich. "Dat wordt de bank voor hem, hoorde ik mensen zeggen. Maar ik heb altijd gezegd dat ik in mijn kansen geloof", wordt hij geciteerd door het Algemeen Dagblad. "En dat ik al voldoende heb meegemaakt in mijn loopbaan om te kunnen knokken voor een basisplaats. Het is natuurlijk niet zo dat het bij Feyenoord allemaal makkelijk is gegaan."

"Ups en downs met prachtige momenten, maar ook met flinke teleurstellingen", vervolgt Malacia. "Ook in mijn privéleven. Met zware blessures. Al die dingen hebben mij gevormd. Ik weet hoe je moet omgaan met tegenslagen. En ik weet dat ik er zal staan. Ook bij Manchester United." The Mancunians kochten de linksback voor omgerekend vijftien miljoen euro, terwijl Antony en Lisandro Martínez voor veel meer geld overkwamen uit de Eredivisie. "In Engeland gold ik bepaald niet als de grootste aankoop. Dat wist ook wel. Maar als je presteert, hoor je niemand meer daarover."