Malacia: 'Ten Hag zei: doen jullie een beetje rustig met z'n tweeën?'

24 september om 11:24
Laatste update: 24 september om 14:25

Tyrell Malacia heeft zich na een aantal wedstrijden in de basiself gespeeld bij Manchester United. De verdediger is in de Premier League in een totaal andere wereld terecht gekomen, met ook andere spelers dan in de Eredivisie.

Onlangs vocht hij verhitte duels af met Bukayo Saka, het Engelse toptalent van Arsenal. Volgens Malacia zijn dat soort wedstrijden de ultieme test voor een speler in de Premier League. "Dat is ook ontwikkeling", legt Malacia uit in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Want als ik zo'n wedstrijd als tegen Saka eerder in mijn loopbaan had gespeeld, dan was het misschien niet meer goed gekomen in die negentig minuten. Nu kon ik me nog herstellen."

Daarnaast heeft Malacia met een grote druk te maken in de Premier League. Deze werd nog eens wat hoger nadat de eerste twee wedstrijden verloren gingen, maar nadat Malacia in de basis kwam begon het te lopen. "Ik merkte op trainingen dat ik wel eens kon gaan starten tegen Liverpool en dat gebeurde ook. Het is wel lekker dat het dan meteen goed gaat en dat je ook complimenten krijgt van bijvoorbeeld oud-spelers. Maar ik verander niet hoor, ik ben gewoon Tyrell. Of ik nu in de Kuip speel of op Old Trafford."

In de Eredivisie kreeg Malacia al eens tegenstand van zijn huidige ploeggenoot Antony. De twee kregen het aan de stok tijdens de Klassieker, nadat de Braziliaan een slaande beweging maakte. "Erik ten Hag begon er meteen over toen Antony voor het eerst meetrainde in Manchester. Doen jullie een beetje rustig aan met z’n tweeën zei hij gelijk op de eerste training."