De Mos zag genoeg na België - Nederland: 'Dat is wat België totaal ontbeert'

De Mos zag genoeg na België - Nederland: 'Dat is wat België totaal ontbeert'

25 september - 12:49
61

Nederland heeft het achterin beter voor elkaar dan België, aldus Aad de Mos. Dat concludeert hij onder meer door de wedstrijd tussen Nederland en België van juni. Toen won de ploeg van bondscoach Louis van Gaal met maar liefst 1-4.

"Ik was in juni op de heenwedstrijd in Brussel en toen werd het middenveld van de Belgen kapot gespeeld", aldus De Mos bij De Zondag. "Ze konden niet in de dekking komen bij Berghuis en De Jong, omdat het allemaal te snel ging. Als in modern voetbal je centrale verdedigers niet de slimheid en het gevoel hebben om goed door te dekken op het middenveld, kom je overal een man tekort. Alderweireld, Vertonghen en Debast doen dat niet graag omdat ze snelheid missen."

Bij Nederland ligt dat volgens De Mos anders. "Wij dekken achterin wel heel goed door. Met tien veldspelers kunnen wij overal op het veld drukzetten en dat is iets wat België totaal ontbeert. Wij kunnen heel compact spelen, in de kleine ruimte goed uit de voeten en op de counter beschikken we met Gakpo, Bergwijn en Depay over een enorme snelheid."

Nederland heeft aan een punt genoeg om de Final Four van de Nations League te bereiken.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie