'Ajax werd overrompeld door Liverpool, niet doen alsof je wereldkampioen wordt'

'Ajax werd overrompeld door Liverpool, niet doen alsof je wereldkampioen wordt'

26 september - 16:11
166

Jan Boskamp stelt dat het Nederlands elftal knap presteert, door onder Louis van Gaal in vijftien wedstrijden nog geen enkele keer te hebben verloren. Boskamp benadrukt dat de rol van Van Gaal daarin niet onderschat mag worden.

"Hij zoekt altijd een conflict om zijn spelers op scherp te zetten", zegt Boskamp tegen Het Belang van Limburg. "Ook deze week was het weer bonje met de media. Je mag niet vergeten dat Van Gaal denkt dat hij het voetbal heeft uitgevonden. Discussieer maar met hem – vindt ie heerlijk – maar je gaat het niet winnen."

Volgens de ras-Feyenoorder weet Van Gaal precies wat zijn elftal nodig heeft om maximaal te presteren. "In Nederland zijn er altijd veel analisten die de bondscoach onder tafel lullen – ik doe daar vrolijk aan mee – maar Van Gaal dient ons van repliek."

Hoewel Boskamp onder de indruk is van Oranje, schaart hij de ploeg van Van Gaal niet tot kanshebber op de WK-eindzege. "In de selectie van Oranje zitten nu acht spelers van Ajax. Ik zag die onlangs bezig tegen Liverpool en ze werden overrompeld. Nederland moet dus niet doen alsof het wereldkampioen gaat worden."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie