Van der Looi ziet uitblinker bij Jong Oranje: 'Typische speler voor ons team'

Van der Looi ziet uitblinker bij Jong Oranje: 'Typische speler voor ons team'

27 september - 10:57 Laatste update: 13:07
70

Xavi Simons is tevreden over zijn debuut als speler van Jong Oranje. De middenvelder steekt in uitstekende vorm en mocht daardoor aansluiten bij het beloftenelftal. Ook trainer Erwin van der Looi is blij met het optreden van Simons.

"Al met al is het goed gegaan", kijkt Simons terug na de wedstrijd tegen Jong België tegenover de NOS. "Ik ben er blij mee dat ik heb kunnen debuteren. Ik had in de eerste helft wel moeten scoren, maar daarna ben ik gewoon doorgegaan en ging het goed. Ik geniet ook gewoon van deze groep, dit zijn allemaal jongens met potentie." Hij kijkt nog niet vooruit naar een eventuele plek in het grote Oranje. "Presteren bij PSV, dat is voor nu het allerbelangrijkste."

Ook Van der Looi is enthousiast over Simons. Volgens de trainer is hij een aanwinst voor Jong Oranje. "Hij beweegt zich makkelijk in de groep en hij is erg sociaal. Het is gewoon een hele fijne jongen." Ook qua spel kan Van de Looi de negentienjarige debutant goed gebruiken. "Hij heeft echt het profiel van een Jong Oranje-speler. Wij spelen met veel energie, met gewoon jongens die hard willen werken, blij zijn om hier te komen en goed kunnen voetballen. Dat laat hij ook absoluut zien."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie