'Ik wilde graag weer in Nederland aan de slag, buitenland heeft me veel gebracht'

'Ik wilde graag weer in Nederland aan de slag, buitenland heeft me veel gebracht'

27 september - 14:55
87

Phillip Cocu heeft weloverwogen voor Vitesse gekozen. Los van het feit dat de kersvers trainer er een verleden als speler heeft, verklaart hij de andere redenen om een contract in Arnhem te tekenen.

Cocu volgt de naar VfL Bochum vertrokken Thomas Letsch op en heeft een contract tot medio 2024 getekend. "Ik wilde graag weer in Nederland aan de slag", zegt hij tegen ESPN. "Ik heb ervaring opgedaan in het buitenland, dat heeft me veel gebracht en ik heb daar veel geleerd." Bepaalde zaken bij Vitesse spraken Cocu erg aan. "De manier waarop voetbal hier wordt beleefd, hoe hier opgeleid wordt en de situatie waar de club in zit."

Vitesse is onlangs in Amerikaanse handen gevallen. "De club heeft even een stap terug moeten zetten door het vertrek van de vorige eigenaar. Nu kan er de komende jaren weer gebouwd worden." Daar draagt Cocu graag zijn steentje aan bij. "Ik denk graag mee over de lange termijn van de club. Die kans deed zich voor. Het is duidelijk dat dit een heel mooi project is."

De keuzeheer erkent dat de organisatie bij Vitesse er anders uitziet dan toen hij speler bij de club was. "Nee, maar als ik terug zou gaan naar Barcelona, kom ik ook in een andere situatie terecht. Dat is inherent aan het voetbal. Het staat nooit stil, er zijn altijd trends."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 

 

Plaats een reactie