Cocu blij om weer in Arnhem te zijn: 'Daardoor is Vitesse bij mij uitgekomen'

Cocu blij om weer in Arnhem te zijn: 'Daardoor is Vitesse bij mij uitgekomen'

27-09-2022 10:16
47

Phillip Cocu is maar wat blij dat hij kan beginnen aan zijn nieuwe trainersklus bij Vitesse. De coach vertelt in zijn eerste interview bij de club hoe de gesprekken liepen en wat zijn speelwijze gaat worden.

"Het is allemaal begonnen met een belletje van de technisch directeur", laat Cocu weten. "Dat zijn natuurlijk vooral gesprekken om te kijken hoe je denkt over het voetbal en de huidige staat van de club. Het is natuurlijk aan hem om de juiste man voor de club te vinden en ik moet een zo goed mogelijk beeld schetsen van mijn werkwijze. De gesprekken werden daarna eigenlijk steeds langer en dan zie je dat soms dingen echt heel snel gaan. Ook bij de vorige trainer was dat zo. Hij kreeg de kans om in de Bundesliga te werken en daardoor is de club bij mij uitgekomen."

Tijdens de gesprekken vond Cocu draagvlak voor zijn manier van werken en hoe hij dacht over de club Vitesse. "Ik wil eerst het team weer stabiliseren en daarna willen we stappen vooruit zetten. Mijn ideeën over het voetbal zijn gewoon duidelijk. Dat is misschien een wat Nederlandse manier van denken, wellicht dat mijn buitenlandse avonturen daardoor ook niet zo goed hebben gewerkt."

Want na het avontuur van Cocu bij PSV, ging hij aan het werk in het buitenland. Zijn termijnen als coach bij Fenerbahçe en Derby County verliepen echter niet zo soepel. "Door datgene wat je meemaakt verander je natuurlijk altijd wel een beetje, maar ik ben gelukkig altijd dicht bij mezelf gebleven. Het is niet zo dat ik daar alles op de Nederlandse manier wilde doen."