Van Gaal-anekdote duikt op bij PSV: 'Hij ging helemaal uit zijn plaat tegen mij'

28 september om 22:06

Boy Waterman staat er niet van te kijken, dat Louis van Gaal op wetenschappelijke wijze penalty's heeft getraind bij het Nederlands elftal. De PSV-doelman bewaart mooie herinneringen aan zijn AZ-periode met de huidige bondscoach.

"Ik zat net bij AZ en ik kreeg een penalty tegen, ik ging de verkeerde kant op. De afgelopen week was te zien dat hij traint op penalty's, hij wil niet dat keepers gokken. Die wedstrijd wonnen we met 4-1, maar Van Gaal ging helemaal uit zijn plaat tegen mij", zegt Waterman tegen de clubkanalen van PSV. "Godverdomme Waterman, het is geen casino."

Waterman stelt dat Van Gaal van alles naar hem heeft geroepen. "Ik zat echt net bij AZ, het ging goed en toen zei hij: Ik weet niet of je al getekend hebt, maar anders zorg ik ervoor dat je niet tekent", lacht de sluitpost, die benadrukt dat hij het van Van Gaal kon hebben. "Omdat hij super eerlijk is in je gezicht, maar naar buiten toe zal hij je altijd beschermen."

"Op een gegeven moment kwam ik er bij hem naast te staan", herinnert Waterman zich. "Meestal heb je dan een wrok tegen een trainer, maar bij hem heb ik dat niet, omdat hij altijd eerlijk is geweest. Hij dwingt respect af en is altijd oprecht geïnteresseerd."