Problemen ADO stapelen zich op, PEC staat koppositie af aan Heracles

30-09-2022 22:01 Laatste update: 01-10-2022 00:30
85

ADO Den Haag heeft vrijdagavond in eigen huis met 1-3 verloren van Jong PSV, dat voor rust al met 0-3 voor stond. PEC Zwolle speelde gelijk tegen Jong Ajax en moet de koppositie afstaan aan Heracles Almelo, dat op bezoek bij FC Den Bosch met 1-2 wist te winnen.

ADO Den Haag - Jong PSV
Trainer Dirk Kuyt heeft na de knappe overwinning op PEC van 16 september (1-2) zichzelf een zeer slechte dienst bewezen. Al na 45 minuten stond het met 0-3 achter tegen Jong PSV. Vooral de eerste treffer, van Mohamed Nassoh, was prachtig.

Even leek ADO nog wel echt werk te gaan maken van een comeback, nadat Tyrese Asanta vier minuten na rust voor de 1-3 zorgde. Zijn doelpunt blijft er echter een voor de statistieken. De huidige nummer zeventien van de Keuken Kampioen Divisie wist de Eindhovenaren niet echt meer in gevaar te brengen en boekte in negen competitieduels slechts twee overwinningen.

PEC Zwolle - Jong Ajax
PEC heeft vrijdagavond met 1-1 gelijkgespeeld tegen Jong Ajax. Al na 12 minuten spelen werd Jasper Schendelaar van het veld gestuurd met een rode kaart. De doelman kwam ver zijn doel uit en raakte vervolgens een tegenstander. Mike Hauptmeijer was zijn vervanger. Met tien man kwam de ploeg van trainer Dick Schreuder nog wel op voorsprong. Haris Medunjanin maakte zijn eerste treffer op Nederlandse bodem sinds 2007.

De Zwollenaren stevenden lang af op de overwinning, tot Kristian Hlynsson in de 80e minuut alsnog voor de gelijkmaker zorgde. Door het gelijke spel is Zwolle nu officieel koploper af.

FC Den Bosch - Heracles Almelo
De nieuwe en eenzame koploper van de KKD is Heracles. De Heraclieden, die vorige week een zwaarbevochten overwinning boekten op Helmond Sport, wonnen met 1-2 uit bij FC Den Bosch. Gemakkelijk ging dat niet. Den Bosch kwam na 17 minuten spelen op voorsprong via Joey Konings, waarna Emil Hansson in de 28e minuut voor de 1-1 tekende. Lang leek het uit te draaien op een gelijkspel, tot Abdenege Nankishi in de 77e minuut Heracles alsnog de overwinning bezorgde. Die overwinning zorgt ervoor dat de Eredivisie-degradant van afgelopen seizoen aan kop staat in de KKD.

FC Eindhoven - FC Dordrecht
FC Eindhoven heeft vrijdag gelijkgespeeld tegen FC Dordrecht. In een vrij matig duel zorgde Jasper Dahlhaus voor de 1-0. De Italiaanse spits Samuele Longo bezorgde Dordrecht in extremis nog een punt.