Tadic drukte meteen stempel bij Ajax: 'Dat was wel wat anders in de kleedkamer'

Tadic drukte meteen stempel bij Ajax: 'Dat was wel wat anders in de kleedkamer'

02-10-2022 08:28
104

Siem de Jong steekt de loftrompet over Dusan Tadic. De oud-speler van Ajax vertelt over de directe impact die de Servische aanvoerder had in Amsterdam.

"Hij is één van de belangrijkste aankopen van Ajax geweest. Hij is altijd zó professioneel bezig met zichzelf", zegt De Jong in de Pak Schaal Podcast van Voetbal International. "Hij heeft binnen de club ook dingen aangegeven die hij professioneler wilde zien. Hij zag het allemaal toen al voor zich, hoe het er nu uitziet. Hij vond dat Ajax weer mee moest doen in de Champions League en altijd kampioen moest worden. Daarvoor kwam hij ook naar Amsterdam. Dat was wel even wat anders in de kleedkamer…"

Wedden

Meer odds

De huidig speler van De Graafschap weet dat Tadic dit seizoen niet gevrijwaard blijft van kritiek, maar hij zou de 33-jarige aanvaller niet passeren. "Hoe hij tegen Liverpool de bal vasthield, dat kunnen er echt maar weinig. Als hij wordt ingespeeld lijkt het bijna of de man in zijn rug er niet is. Dat is als je onder druk staat wel heel lekker om te hebben."

Als rechtsbuiten weet Tadic dit seizoen minder zijn stempel te drukken op het spel van Ajax. Toch was hij in acht Eredivisie-duels goed voor zes assists.