'Bijlow haalde zo'n hoog niveau, dat het verwachtingspatroon nu enorm is'

'Bijlow haalde zo'n hoog niveau, dat het verwachtingspatroon nu enorm is'

02-10-2022 09:36
105

Joop Hiele denkt dat Justin Bijlow nog alle kansen heeft om met het Nederlands elftal naar het WK te gaan. Hoewel de Feyenoord-doelman momenteel in mindere vorm steekt, kan dit ook snel weer veranderen.

Hiele zag Louis van Gaal Oranje tijdens de laatste interlandperiode als proeftuin gebruiken, maar verwacht niet dat Andries Noppert straks daadwerkelijk meegaat naar Qatar. "Van Gaal weet al hoe Bijlow is. Hoe hij keept en in de groep functioneert. Ze zoeken nu keuzemogelijkheden naast Jasper Cillessen, Remko Pasveer en Bijlow. Ik denk dat hij gaat kiezen uit die drie en Mark Flekken", voorspelt hij bij de NOS.

Hiele geeft wel toe dat Bijlow minder presteert dan vorig seizoen. "Toen heb ik hem beter zien keepen. Dat zit hem volgens mij in positionering, reflex en geluk", aldus het Feyenoord-icoon. "Daarnaast heeft hij veel last gehad van blessures. Dat gaat ten koste van zijn ontwikkeling en ritme. Dat had ik ook na een blessure. Je moet situaties weer even opnieuw leren inschatten, vooral als het op onbewuste keuzes aankomt. Hoe meer wedstrijden je speelt, hoe sneller het weer beter gaat. Dan kom het allemaal wel goed met Bijlow."

Ook Sander Westerveld houdt vertrouwen in Bijlow. "Hij is onbevangen, reageert snel in één-tegen-één-situaties, heeft een goede trap en is niet bang. Hij durft met zijn gezicht naar voren op een bal te duiken", stelt hij. "Maar hij heeft vorig jaar zo'n hoog niveau gehaald, dat het verwachtingspatroon enorm is. Dan valt het ook sneller tegen als het even minder gaat. Maar Bijlow hoeft nog niet in paniek te raken. Hij heeft nog genoeg tijd tot het WK om zijn plaats in de selectie af te dwingen."

Bijlow staat zondagmiddag met Feyenoord tegenover het NEC van Oranje-concurrent Cillessen. De aftrap in Nijmegen is om 14.30 uur.