Van Hanegem ziet Schreuder 'onzin' verkondigen bij Ajax: 'Nauwelijks gezien'

Van Hanegem ziet Schreuder 'onzin' verkondigen bij Ajax: 'Nauwelijks gezien'

02-10-2022 21:29 Laatste update: 21:30
107

Willem van Hanegem is kritisch op Ajax, na het gelijkspel tegen Go Ahead Eagles. De Kromme vindt dat trainer Alfred Schreuder 'onzin' uitkraamde na het duel, terwijl hij de kansen tegen Napoli niet positief inschat voor Ajax.

Ajax kwam tegen Go Ahead bijzonder matig voor de dag. De Amsterdammers bleven dan ook steken op een 1-1 remise. 'Natuurlijk gaat Alfred Schreuder op de vraag of hij nerveus is voor de wedstrijd tegen Napoli, niet volmondig 'ja' zeggen', schrijft Van Hanegem in zijn column voor het Algemeen Dagblad. De voormalig Oranje-international doelt daarmee op uitspraken van Schreuder na de wedstrijd.

'Zou wat zijn, zeg, de trainer van Ajax die in aanloop naar een belangrijke wedstrijd zelf aangeeft dat het tegen die Italianen wel eens mis kan gaan. Dat doe je niet', gaat Van Hanegem verder. 'Maar Schreuder verkondigde wel onzin door te stellen dat hij tegen Go Ahead Eagles rustig op de 2-0 zat te wachten en zeker niet op de 1-1 van Eagles. Dat was wat geweest, als Eagles kans op kans had gekregen in Amsterdam. En die Amsterdamse kansen op 2-0, ik heb ze nauwelijks gezien.'

Ajax speelde tegen Go Ahead met een aantal andere spelers. Niet verstandig, vindt Van Hanegem. 'Dat rouleren, waar ik iedereen weer over hoor en waar Ajax aan doet, dat maakt je minder. Zie PSV onder Roger Schmidt vorig seizoen. In de Eredivisie is het onzin en het is pas oktober. Ze maken zichzelf allemaal iets wijs, nu dus ook in Amsterdam. Driemaal per week spelen is geen probleem, echt niet. Napoli-thuis, met die rasvoetballer Kvaratskhelia aan de linkerkant, kan best eens de volgende teleurstelling worden voor Ajax', besluit Van Hanegem.