Slot legt Sinisterra-route voor aan Feyenoord-aanvallers: 'Had drie jaar nodig'

Slot legt Sinisterra-route voor aan Feyenoord-aanvallers: 'Had drie jaar nodig'

3 oktober - 12:34
44

Arne Slot zag dat zijn aanvallende troeven zondag niet het verschil wisten te maken in het Eredivisie-duel met NEC. Daar tilt de Feyenoord-trainer niet al te zwaar aan. Hij wijst op de ontwikkeling die Luis Sinisterra doormaakte in De Kuip.

Feyenoord speelde met 1-1 gelijk in Nijmegen en verzuimde daarmee om verder in te lopen op Ajax en PSV. "We hebben al onze aanvallende troeven ingebracht. Uiteindelijk ben je afhankelijk van een bevlieging van een individu. De afgelopen weken hadden onze invallers wél impact. Bij de jongens die aanvallend invielen, was dat nu niet zo", reageert Slot op de persconferentie, geciteerd door Voetbal International.

Slot blijft daar rustig onder. "Ik geloof in ontwikkeling. Luis Sinisterra had het in zijn eerste jaar ook niet. Die heeft er drie jaar voor nodig gehad om elke week voor ons het verschil te maken", zegt hij over de Colombiaanse linksbuiten, die voor 25 miljoen euro aan Leeds United werd verkocht. "Ik denk dat wij een aantal spelers hebben die de kwaliteiten hebben om dat ook te kunnen. Ook nu al, maar je kan een keer een mindere wedstrijd hebben."

De Rotterdammers haalden onder meer Javairô Dilrosun, Igor Paixão, Oussama Idrissi, Santiago Gimenez en Danilo binnen. Daarnaast speelt Patrik Walemark al sinds januari in De Kuip. "Het is zeker zo dat wij zoveel aanvallende kwaliteiten hebben, dat ik denk - en verwacht - dat spelers zich zo gaan ontwikkelen dat ze vaker dan af en toe de individuele kwaliteit laten zien om een wedstrijd over de streep te trekken."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 

 

Plaats een reactie