Geen 'olympische gedachte' bij Oranje: 'Dan wordt de bondscoach niet happy'

3 oktober om 15:14

Jasper Cillessen benadrukt dat hij als eerste keeper van Oranje naar het WK wil, maar dat gaat niet ten koste van de goede band met zijn concurrenten. De 63-voudig international laat weten dat de Nederlandse doelmannen prima door één deur kunnen.

"De concurrentiestrijd is aanwezig in de media, maar onderling is die er niet. Wij kunnen het fantastisch met elkaar vinden. We proberen elkaar te helpen waar mogelijk. Zo maken we elkaar beter", vertelt Cillessen aan Voetbal International. Hij concurreert met Remko Pasveer, Mark Flekken, Justin Bijlow en Andries Noppert om een plekje in het keurkorps van Louis van Gaal.

De NEC-keeper bleef de voorbije Nations League-duels met Polen en België aan de kant, omdat de bondscoach Remko Pasveer aan het werk wilde zien. Wel moest hij bij de les zijn tijdens de veelbesproken penaltytest. "Ik heb het de vorige keer bij Oranje al meegemaakt, ik weet hoe het werkt. Ik ga er ook niet te veel over zeggen, want de tegenstander kan ook alles beluisteren. Ik heb de resultaten nog niet, maar ik ging er niet met een heel slecht gevoel weg..."

Cillessen herhaalt dat hij een goed gevoel heeft richting het WK. "Als ik deze lijn doortrek, hoop ik lekker in het vliegtuig naar Qatar te stappen." Hij beaamt dat het een tegenvaller zou zijn als hij straks niet de eerste keus is. "Iedereen gaat naar het WK om te spelen en niet met de olympische gedachte. Als je dat doet wordt de bondscoach niet heel erg happy."