Napoli maakt selectie bekend: Ajax hoeft geen rekening te houden met Osimhen

Napoli maakt selectie bekend: Ajax hoeft geen rekening te houden met Osimhen

03-10-2022 15:53
17

Napoli heeft zijn wedstrijdselectie bekendgemaakt voor het Champions League-duel met Ajax. De Amsterdammers hoeven definitief geen rekening te houden met Victor Osimhen, die niet op tijd hersteld is van zijn hamstringblessure.

De 23-jarige spits kwam in 2020 voor liefst 75 miljoen euro over van Lille en is doorgaans een vaste waarde. In vijf Serie A-duels was Osimhen dit seizoen goed voor twee treffers en één assist. Hoewel de Nigeriaanse international inmiddels op de weg terug is, vormt hij ook nog een vraagteken voor de return van volgende week in het Stadio Diego Armando Maradona.

Napoli-coach Luciano Spalletti heeft met Giacomo Raspadori en Giovanni Simeone twee alternatieven in de punt van de aanval. Daarbij lijkt Raspadori als valse spits een streepje voor te hebben. De Italiaanse international scoorde dit seizoen pas twee keer voor de Napolitanen, maar in de Nations League-duels met Engeland (1-0 winst) en Hongarije (0-2 winst) kwam hij wel tot scoren.

Andere blikvangers in de ploeg van Napoli zijn onder meer voormalig PSV'er Hirving Lozano, Pools international Piotr Zielinski en dribbelaar Khvicha Kvaratskhelia. Ajax en Napoli staan dinsdagavond vanaf 21.00 uur tegenover elkaar in de Johan Cruijff Arena.