'Bij Ajax had Ten Hag die problemen niet, daar was hij de baas van het universum'

'Bij Ajax had Ten Hag die problemen niet, daar was hij de baas van het universum'

03-10-2022 16:35
31

Rio Ferdinand snapt niet dat Erik ten Hag er zondag voor koos om Casemiro niet op te stellen in de stadsderby tegen Manchester City. De Braziliaanse middenvelder kwam pas een halfuur voor tijd in het veld bij Manchester United.

De keuzes van Ten Hag zijn onderwerp van gesprek na de 6-3 nederlaag tegen City. De United-manager hield Cristiano Ronaldo op de bank, maar ook het passeren van Casemiro stuit op onbegrip. "Casemiro zit daar op de bank, en denkt: Ik heb vijf keer de Champions League gewonnen", begint Ferdinand op zijn Youtube-kanaal Five.

"Ik heb mensen horen zeggen dat hij lopers om zich heen nodig heeft en dat hij niet kan samenspelen met Christian Eriksen en Bruno Fernandes", vervolgt de voormalig topverdediger. "Maar deze gozer speelde met twee slakken bij Real Madrid, Luka Modric en Toni Kroos. Hij kent de weg op een voetbalveld. Hij is een fantastische verdedigende middenvelder. Eén van de beste, en misschien wel de beste, ter wereld, voordat hij naar Manchester United kwam."

Ferdinand begrijpt niet dat Scott McTominay de voorkeur kreeg van Ten Hag. "Ik vraag me af wat voor impact dat heeft op iemand als Casemiro. Hij heeft de ervaring, maar hij moet iets denken als: Wow, wat ben ik blij om bij United te zijn, maar ik voel mij niet erg gerespecteerd gezien mijn staat van dienst. Hij en Ronaldo kunnen nu midweeks in de Europa League spelen, maar dat past niet bij ze. Ze zitten daar en zeggen nu dat ze League Cup-spelers zijn."

De oud-international van Engeland ziet dat er werk aan de winkel is voor Ten Hag. "Hij moet dat type speler, het type ego, zien te managen. Die problemen had hij bij Ajax niet met de spelers die daar zijn. Daar had hij de controle en was hij de baas van het universum. Bij United lopen er veel grote ego's."