Vanheusden voelt zich weer voetballer: "Nu wil ik natuurlijk nog meer"

3 oktober om 17:47

Zinho Vanheusden mag zich weer voetballer noemen. De Belgische verdediger maakte afgelopen weekend zijn debuut voor AZ, dat aantrad tegen FC Groningen. Vanheusden kreeg één minuut reguliere speeltijd, maar dat minuutje deed hem goed.

Afgelopen zomer nam AZ Vanheusden op huurbasis over van Internazionale. In Nederland kwam hij aan met een trainingsachterstand door een zware blessure die hij in Italië opliep. Zijn debuut bij AZ liet daarom tot dit weekend op zich wachten.

"Ik ben superblij dat ik terug op het veld stond na bijna acht maanden afwezigheid. Het is een hele lang weg geweest, maar nu ben ik hier terug. Het was een fantastische overwinning van de ploeg. Dus ik ben heel blij voor de ploeg", reageerde Vanheusden via de AZ-kanalen.

Vanheusden moest lang knokken om terug op het veld te staan. "Je wil weer gewoon op het gras staan. Je wil gewoon weer voetballen met je vrienden en als we dan ook nog eens 4-1 kunnen winnen is dat goed voor iedereen. Nu wil ik alleen nog maar meer."

De voorbije weken haalde Vanheusden een paar keer de wedstrijdselectie, maar nu gunde trainer Pascal Jansen de eenvoudige Rode Duivel eindelijk zijn debuut. "Natuurlijk wilt iedereen spelen, maar ik denk dat ik na acht maanden afwezigheid wel mijn tijd heb genomen. We hebben hard en goed gewerkt. Het is stap voor stap gegaan. Dit is een volgende stap en hopelijk blijven we zo evolueren."

Wat is voor Vanheusden de volgende stap? "Ik wil zoveel mogelijk spelen, maar het is de trainer die beslist. Ik ben hier gewoon om de ploeg te helpen. Ik hoop dat AZ het zo verder blijft doen, want de ploeg is echt goed bezig."

Vanheusden met AZ aan de leiding
Dat laatste is trouwens helemaal niet gelogen. Door het puntenverlies van Ajax dit weekend (thuis 1-1 tegen Go Ahead Eagles) is AZ na speeldagen 8 de nieuwe leider in de Eredivisie. De ploeg uit Alkmaar verzamelde dit seizoen 20 punten. Dan volgt Ajax met 19 punten. PSV telt 18 punten. De Eindhovenaren ging dit weekend met 3-0 de boot in tegen Cambuur.