Coach van Napoli kijkt uit naar treffen met Ajax: 'Dinsdag spelen we ons voetbal'

3 oktober om 19:40
Laatste update: 3 oktober om 20:40

Luciano Spalletti kijkt uit naar het tweeluik met Ajax in de Champions League. De Italiaanse oefenmeester is onder de indruk van de tegenstander, maar wil het eigen spel spelen dat Napoli in de competitie ook doet. Ook doelman Alex Meret wil met hetzelfde vuur Ajax aanvallen.

"Het wordt een duel van oplettendheid en opoffering", vertelt Spalletti filosofisch op een persconferentie van zijn club Napoli. "We gaan niks veranderen aan onze houding. We moeten morgen met de juiste motivatie spelen en we willen constant de juiste beslissingen maken op het veld. We kunnen onszelf nog steeds verbeteren en dat moeten we duel na duel blijven doen." Napoli is na acht wedstrijden ongeslagen koploper in de Serie A met twintig punten.

Toch is de oefenmeester onder de indruk van hoe Ajax zich de laatste jaren laat zien. Ook vindt Spalletti het mooi om eens in de Johan Cruijff Arena te spelen. "Het is prachtig om in zo'n stadion te mogen spelen. Dinsdag willen we ons spel hier gaan spelen, maar we moeten wel op onze hoede zijn. We spelen tegen een team met enorm veel kwaliteit." Napoli is met zes punten ook koploper van de Champions League-poule met Ajax, Rangers FC en Liverpool.

Ook doelman Meret kijkt er naar uit om tegen de Amsterdammers te mogen spelen. De Italiaan is een vaste waarde onder de lat bij de Napolitanen en ook hij heeft ontzag voor de tegenstander. "Ajax is een heel goed team, maar wij hebben deze wedstrijd goed voor kunnen bereiden. We moeten het veld opgaan met de juiste mentaliteit en de wil om ons spel te laten zien."