Van Basten over Haaland: 'Hij is af te stoppen als de verdediger ook zo slim is'

3 oktober om 21:02
Laatste update: 3 oktober om 21:17

Marco van Basten was enorm onder de indruk van de prestatie van Erling Haaland tegen Manchester United zondag. Bij Rondo spreekt de oud-voetballer vol lof over de Noor, maar hij denkt ook dat de spits te verdedigen is.

"Net zo slim als een aanvaller moet zijn, zo moet ook een verdediger kunnen zijn", vertelt Van Basten over hoe je Haaland en Kevin De Bruyne af kunt stoppen. "Je moet in de gaten houden waar de bal komt, maar je moet ook je man in de gaten houden. Als je daar goed in bent dan kan je dat ook tegen dit soort spelers."

De discussie aan tafel ging voornamelijk over de goal waarbij De Bruyne de lange voorzet gaf tegen Manchester United en Haaland bij de tweede paal kon binnen tikken. Varane was daarbij degene die moest verdedigen, maar van de Fransman is Van Basten niet zo gecharmeerd. "Ik vind hem dus niet zo goed. Zo'n bal moet je als verdediger hebben, of je keeper moet die pakken, of hij moet te hard zijn. Dat gevoel moet je altijd blijven houden."

"Dat je dit doet tegen Manchester United is wel echt heel bijzonder. Dat heeft nog nooit iemand gedaan", zegt Van Basten over Haaland. "We weten allemaal hoe moeilijk het is om te scoren in de Premier League, laat staan hoe moeilijk het is om hattricks te maken."