Schreuder licht spitsenplan Ajax toe: 'Geweldig dat het zo uitkomt, grote luxe'

4 oktober om 08:52
Laatste update: 4 oktober om 08:59

Alfred Schreuder beschouwt Mohammed Kudus definitief niet meer als middenvelder. De Ghanees, die door de Ajax-trainer is omgeturnd tot spits, zal op die positie zijn minuten blijven maken.

"In de voorbereiding zag ik al een goede spits in hem, maar dat wilde ik bewust niet te vroeg prijsgeven", wordt Schreuder geciteerd door Voetbal International. "Maar het plan om hem in de Champions League op die positie te brengen, zat al langer in mijn hoofd. Dat het er vervolgens zo uitkomt, is geweldig. Hij ziet zichzelf ook steeds meer in deze rol."

Op het moment dat Kudus in de belangstelling van Everton stond, praatte Schreuder op hem in door te zeggen dat de aanvaller nog 'heel belangrijk' zou gaan worden. "Dat is uitgekomen en ik heb hem ook aangegeven minder in posities te denken, maar vooral in mogelijkheden op het veld. Dat we met hem een heel ander type hebben in de spits dan Brobbey, zie ik als een grote luxe."

Schreuder is ook zeer tevreden over Lorenzo Lucca, die in zijn ogen meer dan alleen een pinchhitter is. "Hij zou zeker ook zo kunnen starten bij ons", stelt de oefenmeester. "Lorenzo is groot, sterk en ontzettend doelgericht. En beschikt over een enorme wil, een enorme bereidheid. Een echte winnaar, die leeft van het strafschopgebied." Tegen AZ bevestigde Lucca volgens Schreuder waar hij toe in staat is. "Na afloop kreeg hij ook veel complimenten van zijn medespelers, want ze maakten zelf in het veld mee dat hij iets extra's kan toevoegen aan ons aanvalsspel."