Ajax statistisch niet in het voordeel: Italiaanse ploegen blijken angstgegners

Ajax statistisch niet in het voordeel: Italiaanse ploegen blijken angstgegners

4 oktober - 10:58 Laatste update: 16:36
55

Ajax speelt dinsdagavond een belangrijke wedstrijd in de Champions League tegen Napoli. De ploeg van trainer Luciano Spalletti is koploper in de Serie A en staat ook bovenaan in de Champions League-poule met de Amsterdammers. Statistisch gezien is Ajax dan ook niet de favoriet om de winst in eigen huis te houden, aldus Voetbal International.

Ajax speelde twee keer eerder tegen de ploeg uit Napels. In het seizoen 1969/1979 kwam er een tweeluik tussen beide ploegen. Ajax verloor in Italië, maar in Amsterdam wonnen ze na verlenging met 4-0. Ruud Suurendonk moest er toendertijd met een hattrick in de extra tijd aan te pas komen om de overwinning toch over de streep te trekken. Dit treffen was de laatste keer dat beide ploegen tegen elkaar speelden. 

Deze eeuw speelde Ajax in totaal 26 keer tegen een Italiaanse tegenstander. Er werd in die duels maar vier keer gewonnen. In de eigen Johan Cruijff Arena werd alleen AS Roma over de knie gelegd in 2002/03. In uitwedstrijden wonnen de Amsterdammers van Fiorentina in de Europa League (0-1) en van AC Milan in de Champions League (0-2). De meest recente overwinning op een Italiaanse ploeg was de 1-2 winst op Juventus, waardoor Ajax de halve finale van de Champions League bereikte in 2019.

De overige 22 wedstrijden eindigden elf keer in een gelijkspel en elf keer in een verlies voor de Amsterdammers.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie