Haaland roept herinneringen op: 'Ik heb maar één keer eerder zo'n speler gezien'

Haaland roept herinneringen op: 'Ik heb maar één keer eerder zo'n speler gezien'

04-10-2022 12:29
20

Erling Haaland maakt diepe indruk op Jamie Carragher. De Noorse goalgetter tekende in de Manchester Derby (6-3) voor een hattrick en bracht zijn totaal aan competitietreffers op veertien in acht wedstrijden. 

Carragher stelt dat Manchester City met de komst van Haaland een geweldige slag heeft geslagen. "Verdedigers gaan wedstrijden nu in met de gedachte dat ze voor schut gezet kunnen worden", zegt de Liverpool-icoon bij Sky Sports. "Je denkt alleen maar aan hem, als hij je tegenstander gaat zijn." 

"Ik heb dat maar bij één speler ooit gevoeld", vervolgt Carragher, die tussen 1996 en 2013 voor Liverpool speelde. "Thierry Henry. Hij kon me mentaal echt beïnvloeden. Ik speelde tegen zoveel geweldige spelers. Altijd dacht ik: ik kan ze verslaan, zij maken ook fouten. Maar bij Henry dacht ik de hele tijd aan hem."

Carragher haalt herinneringen op van een wedstrijd op Highbury, de oude thuisbasis van Arsenal. "Een van de meest beschamende vertoningen die ik ooit heb meegemaakt op een voetbalveld. Ik viel voorover, kroop ineen en was geen schim meer van de speler die ik was. Het was het 'Thierry Henry-effect'."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie