BILD: Dortmund kijkt weer naar Amsterdam en denkt aan 'Ajax-ster' Kudus

4 oktober om 17:26
Laatste update: 4 oktober om 17:36

Borussia Dortmund heeft interesse in Mohammed Kudus. Met dat nieuws pakt BILD dinsdag uit. De 22-jarige Ghanees heeft zich na een goede seizoenstart in de kijker gespeeld bij de Duitsers.

Twee jaar na zijn overstap van FC Nordsjaelland naar Ajax begint Kudus eindelijk zijn belofte in te lossen: in elf officiële wedstrijden was de aanvaller al goed voor zeven goals en één assist. BILD beschrijft hem als een 'Ajax-ster' en 'razendsnel pareltje met een uitstekende techniek, spelintelligentie en een neus voor goals'.

Het levert hem de belangstelling van Dortmund op. De Duitse club weekte afgelopen zomer Sébastien Haller los bij Ajax en overweegt nu opnieuw zaken te doen met de Amsterdamse club. Na het wegvallen van Haller moet Dortmund vertrouwen op vervanger Anthony Modeste en de pas zeventienjarige Youssoufa Moukoko.

Moukoko heeft een aflopend contract en weigert vooralsnog aan de onderhandelingstafel te verschijnen, waardoor Dortmund zich oriënteert op alternatieven voor de spitspositie. Kudus staat hoog op de lijst en BVB denkt met de Ghanese jeugdtrainer Otto Addo iemand in huis te hebben die hem over de streep kan trekken.

De Ajacied ligt nog drie jaar vast in Amsterdam. Eind augustus wilde Kudus graag de overstap maken naar Everton, maar Ajax liet de international van Ghana niet gaan. Everton zou nog steeds interesse hebben, evenals Tottenham Hotspur.