Schöne overtuigd van Ajax-winst: 'Champions League-avond is toch anders'

4 oktober om 19:04

Voormalig Ajacied Lasse Schöne heeft er het volste vertrouwen in dat Ajax dinsdagavond de drie punten pakt in de Champions League-wedstrijd tegen Napoli. Dat zegt de Deense routinier van NEC in gesprek met ESPN

Schöne, die een verleden heeft in Italië, vindt dat Napoli dit seizoen boven verwachting presteert. "Ze doen het wel goed dit jaar, moet ik zeggen. Dat had ik niet verwacht. Maar goed, ik denk dat Ajax de drie punten gewoon pakt. Makkelijk wordt het zeker niet", zegt hij.

Ajax kende geen goede generale tegen Go Ahead Eagles (1-1). "Maar zo'n Champions League-avond is toch anders. Ik heb er alle vertrouwen in. Champions League-wedstrijden zijn bijzonder. Het is niet zo dat je niet honderd procent geeft in andere wedstrijden, maar het publiek is ook heel anders", schetst hij de sfeer. "Als je aan komt rijden dan voel je het al."

Schöne maakte deel uit van het Ajax van Erik ten Hag dat in 2019 de halve finale van de Champions League behaalde. Onderweg werden tegenstanders als Juventus en Real Madrid uitgeschakeld. Ajax trapt dinsdagavond om 21.00 uur af tegen Napoli.