Real Madrid wil Benzema nog een beloning geven naast potentiële Ballon d'Or

5 oktober om 16:00
Laatste update: 5 oktober om 16:23

Real Madrid staat op het punt om het contract van Karim Benzema te verlengen. Dat meldt transferexpert Fabrizio Romano. De Spaanse topclub gaat het lopende contract van de Franse topspits openbreken en verlengen tot medio 2024.

De club van Benzema wil hem belonen met een nieuw contract vanwege zijn prestaties van afgelopen seizoen. De Fransman kende een enorm goede jaargang met 44 doelpunten uit 46 officiële wedstrijden voor Real Madrid. Op dit moment heeft Benzema nog een contract tot 2023, maar de club wil deze verbintenis met een jaar verlengen. Dit seizoen maakte de 34-jarige spits drie doelpunten in vijf wedstrijden in LaLiga. Mede door een blessure deed hij niet alle wedstrijden mee.

Het nieuwe contract zou een mooie beloning zijn voor Benzema, maar de spits is ook topfavoriet om de Ballon d’Or te winnen. De Fransman is namelijk de nummer één bij de meeste bookmakers, gevolgd door Erling Haaland en Kylian Mbappé. Benzema kreeg wel al de prijs voor beste voetballer van Europa. Tijdens deze verkiezing versloeg hij Kevin De Bruyne en Thibaut Courtois.