Slot wil afrekenen met matige Europa League-statistiek: 'Is een andere weerstand'

Slot wil afrekenen met matige Europa League-statistiek: 'Is een andere weerstand'

05-10-2022 20:17 Laatste update: 20:25
41

Feyenoord speelt donderdag in Denemarken tegen FC Midtjylland. De Rotterdammers wonnen voor het laatst in 2014 een uitwedstrijd in de Europa League. Trainer Arne Slot hoopt na donderdagavond een punt te zetten achter deze reeks. 

Feyenoord begint tegen Midtjylland als koloper van groep F. Ondanks dat zal het treffen met de huidige nummer 7 van Denemarken geen makkelijke opgave zijn, ziet ook Slot. De Rotterdammers wonnen namelijk al geruime tijd geen uitwedstrijd meer in Europa League-verband. "In 2014 voor het laatst heb ik me laten vertellen. Dat geeft wel aan hoe lastig het is om op dit niveau een uitwedstrijd te winnen", aldus Slot in gesprek met RTV Rijnmond

Ook in de Eredivisie lieten de Rotterdammers afgelopen weekend tegen NEC (1-1) punten liggen. De oefenmeester zoekt de oorzaak voor het verschil in uit - en thuiswedstrijden bij de weerstand die de tegenstanders op de mat leggen. "Een uitwedstrijd is sowieso een stuk lastiger. Helemaal als je een Feyenoord-shirt draagt. Twee keer per jaar is het stadion van een club als NEC of SC Cambuur uitverkocht. Een van die twee keer komt Feyenoord langs. Dat is een andere weerstand dan in de Kuip."

De wedstrijd tegen Midtjylland, dat net als de Rotterdammers en alle andere teams uit groep G drie punten heeft, begint donderdag om 21.00 uur. Lutsharel Geertruida is weer fit genoeg om in de basis te starten, zo liet Slot weten.