Perez vol verbazing: 'Het was niet alleen beschamend voor vlaggenschip Ajax'

Perez vol verbazing: 'Het was niet alleen beschamend voor vlaggenschip Ajax'

6 oktober - 18:54
45

Kenneth Perez heeft dinsdagavond met stijgende verbazing gekeken naar de Champions League-oorwassing van Ajax. Beschamend, noemt hij de 1-6 nederlaag tegen Napoli.

"Het was niet alleen beschamend voor Ajax, het was beschamend voor het hele Nederlandse voetbal", zegt Perez in de studio van ESPN. "Het vlaggenschip, wat ze graag willen zijn, werd weggepoetst door Napoli, dat heel indrukwekkend was."

"Napoli had een plan", vervolgt de Deen. Dat was volgens hem het grote verschil met Ajax. "Het tactische plan van Ajax, daar verbaasde ik me echt over. Ze staan 1-4 achter, staan met tien man en blijven maar naar voren lopen. Dat begreep ik écht niet. Beperk de schade dan. 1-10 was niet eens een gekke uitslag geweest."

Het feit dat Ajax in de eigen Johan Cruijff Arena speelde, ziet Pierre van Hooijdonk als een verzachtende omstandigheid. "Het was makkelijker geweest (om te verdedigen, red.) als Ajax uit had gespeeld. Thuis probeer je er toch nog wat van te maken. Tactisch is dat misschien slecht, maar ik begrijp Ajax wel een beetje."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie