Van Tiggelen duidelijk over linksback Oranje: 'Staat bij mij buiten kijf'

6 oktober om 20:07
Laatste update: 6 oktober om 20:43

De discussie over de linksback van Oranje is al lange tijd bezig, maar voor oud-vleugelverdediger Adri van Tiggelen staat de man op die positie buiten kijf. Volgens de oud-linksback moet zonder twijfel Daley Blind in de basis staan op het WK.

"Als linksback staat Blind voor mij buiten kijf", vertelt Van Tiggelen in gesprek met Voetbal International. "Voetballend vind ik hem gewoon beter dan Malacia. Ik heb hem in Engeland nog niet veel aan het werk gezien, maar vanuit zijn situatie bij Feyenoord mag die jongen blij zijn dat hij überhaupt bij het Nederlands elftal zit." Van Tiggelen was in de jaren 80 zelf vleugelverdediger van Oranje. Als linksback speelde hij de legendarische EK-finale van 1988, waarbij Nederland voor het eerst een eindtoernooi wist te winnen.

De Spijker ziet ook dat Malacia wel andere positieve punten heeft ten opzichte van Blind, maar die wegen volgens Van Tiggelen niet op tegen de voetballende kwaliteiten. "Malacia is een stuk sneller dan Blind en dat spreekt zeker in zijn voordeel, maar ik ben gewoon geen fan van hem. Feyenoord had op zijn positie niet echt een andere optie, dus daarom speelde hij zoveel. Een club als Manchester United kan ook niet genoeg geld hebben gehad en daarom bij hem zijn uitgekomen."

Malacia maakte indruk bij zijn eerste basisplekken in de Premier League. Alleen in de Manchester Derby afgelopen zondag liet de verdediger niet zijn beste spel zien en werd hij in de rust gewisseld.