Dikke onvoldoendes voor Malacia: 'Ik weet zeker dat Ten Hag teleurgesteld is'

Dikke onvoldoendes voor Malacia: 'Ik weet zeker dat Ten Hag teleurgesteld is'

07-10-2022 07:54
68

Tyrell Malacia is de gebeten hond na zijn blunder in het Europa League-duel van Manchester United bij Omonia Nicosia. De Nederlandse linksback leidde donderdag op knullige wijze de openingstreffer van de Cyprioten in.

Voormalig United-speler Owen Hargreaves snapt niet dat de ploeg van Erik ten Hag tegen zo'n doelpunt kan aanlopen. "Het wordt nog erger omdat het Manchester United was dat de vrije trap nam", zegt hij bij BT Sport. "Jadon Sancho moet iets beters met de bal verzinnen, maar Tyrell Malacia wordt geklopt. En daar mag je niet geklopt worden. Uit je eigen spelhervatting, dat mag niet gebeuren. Ik weet zeker dat Ten Hag nu teleurgesteld is."

Wedden

Meer odds

Ook clubicoon Paul Scholes is enigszins kritisch op de ex-Feyenoorder. "De organisatie klopte ook niet. Het was een slecht idee om de bal terug te spelen op Malacia, die stond daar alleen en toonde niet de techniek om dat op te lossen. Maar laten we ook Ansarifard credits geven, hij maakt het geweldig af", doelt hij op de spits van Omonia Nicosia.

De Engelse media oordelen desondanks dat Malacia de slechtste man op het veld was aan United-zijde. Van The Manchester Evening News krijgt hij een 3. 'Slordig voor en na het doelpunt, zijn rol daarin leidde de counter in waaruit gescoord werd. Voor het tweede duel op rij werd hij bij rust gewisseld.' Het lokale medium noemt Luke Shaw bovendien een 'verbetering' ten opzichte van de Oranje-international. Onder meer 90min deelt ook een 3 uit na zijn 'enorme fout'.

De Britse tak van ESPN licht het optreden van Malacia eveneens uit als de slechtste bij Manchester United, al is het cijfer iets milder: een 5. 'Het zijn geen goede dagen voor de Nederlander, die bij de rust werd gewisseld in de Manchester derby en donderdag de fout maakte waardoor Omonia op voorsprong kwam.'