Maduro: 'Als Schreuder hem nu slachtoffert, luistert hij naar de kritiek'

Maduro: 'Als Schreuder hem nu slachtoffert, luistert hij naar de kritiek'

07-10-2022 16:07
52

Hedwiges Maduro stelt dat Alfred Schreuder komend weekend tegen FC Volendam in grote lijn moet vasthouden aan het elftal dat in de Champions League met 1-6 van SSC Napoli verloor. Wel pleit de analist voor een basisplaats voor Brian Brobbey.

Maduro denkt dat het goed is om het merendeel van de Ajax-spelers die tegen Napoli op het veld stond, ook tegen Volendam te laten starten. "Ik geloof op dit moment niet in teveel rouleren. Je moet het beste team opstellen. Ajax kan leren van PSV. Die kregen vorige week een tik van Cambuur, maar waren messcherp tegen FC Zurich (1-5)", zegt hij bij het ESPN-programma Voetbalpraat.

Aanvoerder Dusan Tadic moet volgens Maduro ondanks alle kritiek ook spelen tegen Volendam. "Als Schreuder hem nu slachtoffert, dan laat hij zien dat hij luistert naar de kritiek. Tadic is een voorbeeld en pas de tussenstand gunstig is, zou ik naar Napoli-uit kijken", zegt hij. "In de tweede helft zou ik bij een ruime voorsprong Berghuis rechtsvoor opstellen en Kudus of Klaassen op tien."

Maduro hoopt dat Brobbey zaterdagavond de kans krijgt van Schreuder. Tegen Napoli viel de spits pas achttien minuten voor tijd in. "Hij had dinsdag ook veel eerder de kans had moeten krijgen. Hij kan een bal vasthouden, hij weet raad met voorzetten vanaf de zijkant en kan sprinten met de ruimte voor zich. Ik zou tegen Volendam met Brobbey beginnen, omdat hij goed is in de zestien, maar ook diepgang heeft."