'Om Tadic nu af te schrijven, is niet fair na wat hij voor Ajax betekend heeft'

'Om Tadic nu af te schrijven, is niet fair na wat hij voor Ajax betekend heeft'

7 oktober - 17:30
130

Jan van Halst en Arnold Bruggink vinden de kritiek aan het adres van Dusan Tadic onterecht. Het tweetal is van mening dat Alfred Schreuder niet met diens aanvoerder had moeten schuiven bij Ajax.

Tadic speelde de voorbije seizoenen onder Erik ten Hag als linksbuiten. Sinds de komst van recordaankoop Steven Bergwijn wordt de Serviër op rechts geposteerd. "Ik vind het ook niet eerlijk om Tadic op rechts te zetten. Hij was de beste op links. Dan verdient hij het ook om daar te spelen", laat Van Halst optekenen door het Algemeen Dagblad. "Om Tadic nu af te schrijven, is niet fair na wat hij voor Ajax betekend heeft."

"Ik heb het schuiven met Tadic nooit goed begrepen", vult Bruggink aan. "Hij bewijst al jaren vanaf links de beste te zijn. Omdat je een heel dure speler haalt die ook graag vanaf links speelt, snap ik de twijfels wel om te schuiven, maar Bergwijn is jong en dynamisch." De voormalig middenvelder annex aanvaller benadrukt dat Schreuder met Bergwijn kan schuiven, maar niet met Tadic. "Tadic is ook geen jeugdspeler tegen wie je even kan zeggen dat je het op andere posities met hem gaat proberen. Schuiven doe je met jongere spelers. De leider hoort op zijn beste positie te spelen, ondanks dat slijtage wel zichtbaar is bij Tadic."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie