'Vertrek Ocampos reëel: Ajax met spoed markt op voor nieuwe rechtsbuiten'

7 oktober om 20:15
Laatste update: 7 oktober om 21:21

Volgens Mike Verweij heeft Ajax scouts op pad gestuurd om 'heel snel' een nieuwe rechtsbuiten te vinden. De Ajax-watcher van De Telegraaf sluit niet uit dat deze zoektocht te maken kan hebben met het gerucht over het eventuele vroegtijdige vertrek van Lucas Ocampos.

Spaanse media berichtten dat nieuwbakken Sevilla-trainer Jorge Sampaoli Ocampos komende winter graag terug zou halen naar Zuid-Spanje. Of er een direct verband is tussen het eventuele vertrek van Ocampos en een beoogde nieuwe rechtsbuiten, kan Verweij niet bevestigen.

"Maar die link is natuurlijk wel heel duidelijk, dus dat zou zomaar kunnen. Ik denk dat Ajax wel mee wil werken. De scouts van Ajax zijn in ieder geval al op pad om een paar spelers te gaan zoeken. Er wordt nu wel echt druk op gezet om heel snel een goede rechtsbuiten te halen", aldus de Ajax-watcher in De Telegraaf-podcast Kick-Off. Specifieke namen kan Verweij nog niet noemen. 

De samenwerking tussen Ajax en Ocampos verloopt vooralsnog behoorlijk stroef. De Argentijn komt maar mondjesmaat in actie en weet in de spaarzame minuten die Alfred Schreuder hem gunt nog geen indruk te maken.