Sparta lacht het laatst na bijzonder slot en legt Emmen met moeite over de knie

08-10-2022 20:42 Laatste update: 20:43
72

Sparta moest er hard voor werken, maar de Rotterdammers hebben FC Emmen in eigen huis met 3-1 verslagen. In de slotfase gebeurde er van alles op Het Kasteel, maar Sparta trok dus aan het langste eind.

In de eerste dertien minuten van de wedstrijd gebeurde er weinig, tot Vito van Crooij opdook bij het doel van FC Emmen. Met een kopbal zette de aanvaller, die goed in vorm is, Sparta namelijk op een 1-0 voorsprong. De wedstrijd kende een tam vervolg na de goal, maar in de tweede helft barstte het spektakel los.

In de 51ste minuut stond het namelijk plots 1-1, na een slippertje van Adil Auassar. Sparta ging daarna weer op zoek naar de voorsprong en daarbij kreeg het een handje hulp van scheidsrechter Pol van Boekel. De arbiter gaf Emmen-verdediger Miguel Araujo gemakkelijke tweede gele kaart, waardoor de Zuid-Amerikaan moest gaan douchen.

Sparta greep zijn gewenste voorsprong uiteindelijk, al verliep dat wat onstuimig. Eerst dacht Van Crooij zijn tweede van de avond te maken, maar de VAR zette een streep door die treffer. Drie minuten later dook Vriends echter op bij een corner. De verdediger kopte die binnen: 2-1.

Daarmee leek Vriends zijn ploeg een overwinning te bezorgen, maar in de slotfase was het nog even flink billenknijpen voor Sparta. Emmen dacht zelfs de gelijkmaker te produceren, maar die werd ook afgekeurd wegens buitenspel. Aan de andere kant was het vervolgens wel nog raak: 3-1.