'We hebben goed partij geboden aan Ajax, in fases waren we dominant'

'We hebben goed partij geboden aan Ajax, in fases waren we dominant'

08-10-2022 21:54 Laatste update: 22:05
60

FC Volendam-trainer Wim Jonk kijkt tevreden terug op de wedstrijd tegen Ajax. De Amsterdammers wonnen weliswaar, maar dat ging zeker niet zonder pijn en moeite.

Ajax stond 0-3 voor in het Kras Stadion, maar toch werd het door twee Volendam-goals nog even heel spannend. "Je voelt in de kleedkamer dat mijn jongens het gevoel hadden dat er meer in zat", vertelt Jonk na afloop bij NH Sport. "Zeker in de eerste helft hebben we met veel lef gespeeld en kansen afgedwongen. Het laatste kwart van de wedstrijd was uitstekend en we hadden goede momenten waarin we goals maakten. In die fase brachten we Ajax aan het wankelen."

"Ik denk dat we goed partij hebben geboden en in fases dominant waren, maar je moet ook een beetje beloond worden", gaat Jonk verder. "Dan krijg je een ongelukkige penalty tegen, dat is zuur voor ons. Het was niet goed verdedigd aan onze kant."

Volendam leek zelfs even op 3-3 te komen, maar de goal werd afgekeurd vanwege buitenspel. "Het was een prachtig moment, met Henk Veerman die op het randje speelt. Het was alleen wel randje buitenspel. Dat is jammer."