Malen mag blijven hopen op WK: 'We houden hem in de peiling'

Malen mag blijven hopen op WK: 'We houden hem in de peiling'

11-10-2022 23:53
44

Donyell Malen al sinds maart niet meer bij de selectie van het Nederlands elftal, maar de technische staf van Oranje is hem nog niet vergeten. Dat vertelt assistent-bondscoach Danny Blind bij Ziggo Sport. Malen kan de laatste tijd geregeld op een basisplek rekenen bij Borussia Dortmund.

"Er zijn veel van dat soort jongens", vertelt Blind over de keuze in de aanval bij Oranje. "Danjuma is bijvoorbeeld ook weer aan het spelen bij Villarreal. Nou dat geldt ook voor Malen. Hij wordt zeker in de peiling gehouden. Hij is een tijdje geblesseerd geweest, maar sinds zijn terugkeer heeft hij al twee keer in de basis gestaan. Dus laat het maar zien." Malen stond ook dinsdagavond aan de aftrap tijdens het duel tegen Sevilla.

Malen speelde tot nu toe in negentien wedstrijden mee voor het Nederlands elftal. In die duels maakte hij vier doelpunten. Voor Borussia Dortmund kwam hij in acht wedstrijden binnen de lijnen dit seizoen. Malen maakte een tijdje geen deel uit van de selectie vanwege een spierscheuring.