'Als Bergwijn zijn slechte vorm voortzet, is Memphis-Malen heel leuk duo op WK'

'Als Bergwijn zijn slechte vorm voortzet, is Memphis-Malen heel leuk duo op WK'

11-10-2022 17:40
85

Ronald de Boer maakt in zijn ideale WK-elftal van het Nederlands elftal plaats voor Justin Bijlow, Teun Koopmeiners en Cody Gakpo. De 67-voudig international benadrukt wel dat de vorm van het moment een belangrijke rol gaat spelen in Qatar.

"Als het WK nu zou beginnen, kies ik voor Remko Pasveer. Maar ik heb Justin Bijlow reddingen zien maken in de Europa League, dat was echt weer de oude Bijlow. Als hij fit blijft en zijn ritme behoudt, is hij voor mij de nummer één voor de komende vijftien jaar", legt De Boer uit aan Voetbal International, waarvoor hij zijn WK-elftal heeft samengesteld.

Op het middenveld kiest De Boer niet voor Steven Berghuis en Davy Klaassen, maar voor Teun Koopmeiners en Cody Gakpo. "Koopmeiners is een wapen met zijn traptechniek. Wie moet er anders een vrije trap injassen bij Oranje?" Gakpo heeft een goede hoekschop. "Louis van Gaal heeft het altijd al gezegd: een goede trap bij een corner is een half doelpunt. Zeker op een WK kan het zo belangrijk zijn. Bij Gakpo gaat het allemaal heel snel. Eerst was hij niet goed genoeg, nu hoor je weer dat hij tachtig miljoen euro waard is. Maar gezien zijn kwaliteiten zou ik hem zeker meenemen en opstellen."

Voorin kiest De Boer voor Memphis Depay en Steven Bergwijn, maar de Ajax-aanvaller kan zich nog niet veilig wanen. "Als Donyell Malen het opeens op zijn heupen krijgt bij Borussia Dortmund en Bergwijn zet zijn huidige, slechte vorm voort bij Ajax… Dan is Memphis-Malen ook een heel leuk duo voor op het WK."