'Geïnteresseerd Real Madrid kan Haaland vanaf 2024 overnemen door clausule'

'Geïnteresseerd Real Madrid kan Haaland vanaf 2024 overnemen door clausule'

12-10-2022 09:05
55

Hoewel manager Pep Guardiola ontkende, heeft Erling Haaland wel degelijk een transferclausule in zijn contract bij Manchester City. Volgens het doorgaans goed ingevoerde The Athletic is de Noorse wonderspits voor tweehonderd miljoen euro op te pikken.

De clausule treedt wel pas in de zomer van 2024 in werking, schrijft The Athletic. Er is echter nog een belangrijk addertje onder het gras: het bedrag dat op tafel moet worden gelegd voor de 22-jarige Haaland zal elk jaar afnemen. Daarmee is de deur voor geïnteresseerde clubs zeker niet dicht in de toekomst. De clausule is wel alleen geldig voor clubs buiten Engeland. 

Haaland kwam afgelopen zomer voor ongeveer zestig miljoen euro over van Borussia Dortmund. De doelpuntenmachine is uit de startblokken geschoten bij de Premier League-kampioen met twintig treffers en drie assists in dertien duels. Toch doet nu al het gerucht de ronde dat hij in de toekomst weleens naar Real Madrid kan vertrekken.

City-manager Guardiola besloot zelfs op de geruchten te reageren. "Ze kloppen niet. Hij heeft geen vertrekclausule in zijn contract. Niet alleen voor een vertrek naar Real Madrid, voor geen enkel team. Dat is alles wat ik erover kan zeggen." De Catalaan wordt dus echter tegengesproken door The Athletic.