ED meldt 'belangrijk detail' in veelbesproken PSG-clausule van Simons bij PSV

ED meldt 'belangrijk detail' in veelbesproken PSG-clausule van Simons bij PSV

12-10-2022 09:30
153

Paris Saint-Germain kan alleen komende zomer gebruikmaken van de clausule in het contract van Xavi Simons bij PSV. Dat meldt het Eindhovens Dagblad, dat spreekt van een 'belangrijk detail in de hele zaak'.

Marcel Brands, algemeen directeur van PSV, bevestigde deze week dat er een clausule in het contract van Simons staat. De negentienjarige spelmaker kan naar verluidt voor tien à twaalf miljoen euro terugkeren naar PSG. Wel ligt de uiteindelijke keuze bij Simons zelf. Hij kan er met het oog op zijn ontwikkeling ook voor kiezen om in Eindhoven te blijven. Als hij dat besluit, dan vervalt de optie na dit seizoen. Bij PSV wordt die kans 'behoorlijk groot ingeschat', stelt het ED.

Daarmee zou PSV alsnog de volledige transferrechten van de jeugdinternational in handen krijgen. Simons tekende afgelopen zomer een contract tot medio 2027 in het Philips Stadion. Tot dusver maakt het talent een prima indruk in de ploeg van coach Ruud van Nistelrooij. In veertien officiële duels was hij goed voor acht treffers en vier assists.