14-10-2022 22:03
134

De topper tussen PEC Zwolle en Heracles Almelo is gewonnen door de Blauwvingers, terwijl Willem ll in Helmond een crisis heeft afgewend.

PEC Zwolle - Heracles Almelo 3-2
Het duel tussen PEC en Heracles was een duel tussen de koploper (Heracles) en de nummer vijf (PEC). De Heraclieden werden in een tijdsbestek van negen minuten werkelijk overklast door de ploeg van Dick Schreuder. Na 27 minuten opende Gervane Kastaneer de score en roste Lennart Thy twee ballen in het doel. Heracles was er even door van de leg, maar wist vlak voor rust toch nog terug in de wedstrijd te komen dankzij Samuel Armenteros, waardoor de tweede helft nog enigszins spannend werd.

De tweede helft haalde het qua amusementswaarde niet bij de eerste helft. Vooral omdat de wedstrijd stilgelegd werd vanwege het gooien van stoeltjes en vuurwerk door Heracles-fans, waardoor scheidsrechter Dieperink niet anders kon dan de wedstrijd stilleggen.

In de slotfase was het nog even billenknijpen na de aansluitingstreffer van Riginio Cicilia, maar de 3-3 viel niet meer.

NAC Breda - ADO Den Haag 1-2
ADO Den Haag lijkt de weg naar boven te hebben gevonden. De ploeg van Dirk Kuyt versloeg het geplaagde NAC Breda in het Rat Verlegh Stadion met 1-2. Beide goals kwamen van Thomas Verheydt.

ADO, dat het hele seizoen al achtervolgd wordt door pech en slechte resultaten, leek ook in Breda kopje onder te gaan toen Jort van der Sande al na twee minuten spelen scoorde. ADO bleek Verheydt nodig te hebben om daar iets aan te doen. Dat deed de boomlange spits eerst op aangeven van Xander Severina, daarna van Amar Catic. Het had voor rust nog 1-3 kunnen worden. Verheydt liep op de NAC-doelman af, ging naar de grond, maar kreeg geen strafschop.

Bij NAC zat er gedurende de hele wedstrijd vrijwel niets in, waardoor het voor ADO amper moeite kostte om op de been te blijven. Vlak voor tijd had Verheydt zijn hattrick nog kunnen voltooiien, maar dat was hem niet gegund. ADO klimt naar de dertiende plaats, NAC blijft veertiende.

Almere City - Jong Ajax 2-2
De talenten van Jong Ajax hebben uit bij Almere City een overwinning geboekt: 2-3. Door goals van Christian Rasmussen, Manel Royo en Lorenzo Lucca kregen de bezoekers een aantrekkelijke wedstrijd voorgeschoteld. Het publiek zal zich af hebben gevraagd of de goal van Royo wel bewust was: hij leek voor te willen geven, maar zag de bal in het Ajax-doel belanden.

Nadat Jeredy Hilterman in de tweede helft gelijk had gemaakt voor Almere City, duurde het een klein half uur voor Arjany Martha de wedstrijd voor Jong Ajax besliste.

Helmond - Willem ll 1-3
Willem ll heeft na twee nederlagen op rij weer eens drie punten gepakt. Uit bij Helmond Sport won de ploeg van Kevin Hofland met 1-3. De Tilburgse goals werden gemaakt door Jesse Bosch, Nick Doodeman en Michael de Leeuw. Martijn Kaars deed in de tweede helft nog iets terug voor Helmond Sport, maar die treffer kwam te laat.

Willem ll klimt naar plaats zes in de Keuken Kampioen Divisie en ziet het gat met koploper Heracles tot zeven punten verkleind worden. Helmond staat op de negentiende plaats.