Nederlands getint Atalanta koploper, Jubilaris Kane helpt Tottenham aan zege

15-10-2022 22:59 Laatste update: 20:39
8

RB Leipzig heeft zaterdagavond met 3-2 van Hertha BSC gewonnen. Daardoor kan de ploeg na de stroeve seizoensstart eindelijk weer eens omhoog kijken in de Bundesliga. Tottenham Hotspur heeft thuis gewonnen van Everton en is de top-drie in de Premier League binnengedrongen. Atalanta Bergamo wint van US Sassuolo en is voor minimaal een dag koploper van de Serie A.

RB Leipzig - Hertha BSC 3-2
De ploeg van Marco Rose stond na 45 minuten al op een 3-0 voorsprong door goals van Emil Forsberg, David Raum en Willi Orbán. In de 62ste minuut werd het echter 3-1 door Dodi Lubekabio, die een penalty benutte. Twee minuten later zag Leipzig Herhta nog dichterbij komen toen Stefan Jovetić voor de 3-2 tekende. De 3-3 leek er ook aan te komen, ware het niet dat Leipzig een bal van de lijn wist te houden.

De gelijkmaker bleef uit. Christopher Nkunku scoorde nog, maar die treffer werd afgekeurd wegens buitenspel. Daardoor kan Leipzig eindelijk weer eens naar boven kijken. In de Bundesliga staat de ploeg op een negende plek. Hertha staat op de vijftiende plek en hikt tegen de degradatiezone aan.

Tottenham Hotspur - Everton 2-0
In de Premier League heeft Tottenham goede zaken gedaan tegen Everton. Door een 2-0 overwinning is de ploeg van Antonio Conte de top-drie binnengedrongen. Thuis kwam Tottenham geen moment echt in de problemen. Hoewel de uitploeg in de eerste helft bij vlagen domineerde, wist het in de hele wedstrijd geen schot op doel te lossen.

In de 59e minuut werd de score vanaf de stip geopend door jubilaris Harry Kane, die zijn vierhonderdste wedstrijd voor Spurs speelde. Vlak voor tijd schoot Pierre-Emile Højbjerg op fraaie wijze raak om er 2-0 van te maken.

Athletic Bilbao-Atlético Madrid 0-1
In Baskenland heeft Atlético Madrid nipt gewonnen van Athletic Bilbao. De ploeg van Diego Simeone was trefzeker met het enige schot op doel dat de bezoekers produceerden. Vlak na rust opende Antoine Griezmann op aangeven van Álvaro Morata de score. De Fransman, die sindskort volledig eigendom is van Atlético, zorgde daarmee tevens voor het slotakkoord.

Door de zege klimt Atlético naar de derde plek in La Liga. Los Colchoneros hebben negentien punten bij elkaar gespeeld, drie minder dan FC Barcelona en Real Madrid.

Atalanta Bergamo-US Sassuolo 2-1
Atalanta Bergamo is voor minimaal een dag koploper van de Serie A. Met Marten de Roon en Teun Koopmeiners in de basis werd er met 2-1 gewonnen van US Sassuolo. Al het spektakel vond in de laatste vijf minuten van de eerste helft en de eerste minuut van de tweede helft plaats. De bezoekers grepen in minuut 41 de leiding, al kwam Atalanta in de blessuretijd van de eerste helft langszij. Ademola Lookman bepaalde de eindstand in minuut 46 op 2-1.

Door de overwinning klimt Atalanta over SSC Napoli heen. De Napolitanen kunnen de koppositie zondagavond weer terugpakken. Daarvoor moet er thuis tegen Bologna minimaal een punt worden gepakt.