LIVE-discussie: Ngonge terug in de basis bij FC Groningen, Rots vervangt Cerny

LIVE-discussie: Ngonge terug in de basis bij FC Groningen, Rots vervangt Cerny

16-10-2022 14:15
38

FC Twente en FC Groningen trappen zondagmiddag om 14:30 uur af voor hun wedstrijd in de Grolsch Veste. De ploeg uit het Noorden gaat proberen om de veertiende plek op de ranglijst achter zich te laten en de Tukkers willen de vijfde plek heroveren op Sparta.

Bij FC Twente start Daan Rots in de basiself. De jonge middenvelder verlengde zijn contract deze week tot de zomer van 2025. Vaclav Cerny doet in ieder geval niet mee. De Tsjech is geschorst na zijn rode kaart tegen Feyenoord. Ricky van Wolfswinkel begint als diepste spits bij FC Twente. 

Frank Wormuth kiest bij FC Groningen weer eens voor Cyril Ngonge. De aanvaller werd eerder dit seizoen vanwege disciplinaire redenen buiten de selectie gehouden. In de spits kiest Wormuth voor uitblinker Ricardo Pepi. De Amerikaan kent een goede periode bij FC Groningen. Hij scoorde in zijn laatste drie wedstrijden voor de ploeg. Groningen wil door een overwinning op FC Twente klimmen op de ranglijst. De ploeg staat op een teleurstellende veertiende plaats op de ranglijst.

Opstelling FC Twente:  Unnerstall, Brenet, Hilgers, Propper, Smal; Zerrouki, Kjolo, Vlap; Rots, Van Wolfswinkel, Misidjan
Opstelling FC Groningen: Leeuwenburgh; Dankerlui, Te Wierik, Kasanwirjo, Määttä; Suslov, Pelupessy, Duarte, Oratmangoen; Pepi, Krüger